Mobigo v4.00

Mobigo v4.00 R0

Tillgänglig: 2010-03-25

Desktop

• Fördröjning mellan utskriftsjobb kan ställas in via Systeminställningar > Prestanda.
  • Förbättringar och nyutveckling i projektmodulen.
  • Noteringsfält för intern/extern notering.
  • Förbättringar i guider för “Installera handdator” och “Installera SyncServer”.
  • Arkiverade användare visas ej. (Installera handdator).
  • Verifiering av rättigheter. (Installera SyncServer).
  • Koppling till Erisma User WIKI.
  • Tydligare information till användare om konsekvenserna av att välja “Överför Allt”.
  • Förbättringar av GUI för synkloggar.
  • Möjligt att anropa UN från annan applikation och endast visa ett “kort” (uppdrag, kund, objekt, etc). UN avslutas sedan när kortet stängs ner.
  • Förbättringar av text-plugin.
  • Möjlighet att ange flera leveransdatum för samma artikel (staketorder).
  • Förbättringar kring felhantering och kraschar.
    • Ger användaren möjlighet att skicka in kraschdumpar.
    • Ger användaren möjlighet att skicka in kontaktuppgifter.
  • Förbättringar kring CasPol.exe.
  • Kräver att lokal klocka och serverklocka inte skiljer > 1 minut.
  • Synkningar loggas nu löpande och inte som tidigare först när sync är färdig.
  • Stöd för kundunika artiklar.

SyncServer

• Fixat funktionen som automatiskt synkar ut de anläggningar (och alla underliggande objekt) som ingår på uppdrag som finns i handdatorn.
  • Möjlighet att köra flera instanser av SyncServer på samma server.
  • Förbättringar av databas- och scripthantering för att öka stabiliteten.
  • Förbättringar av felsökningsverktyg (kraschdumpar).
  • Avsevärd förbättring av prestanda (bulk, protokollförändringar, DB-hantering, etc).
  • Förbättrad loggning (loggfil och systemlogg).
  • Förbättringar kring hantering av autoevent.
  • Förbättringar kring hantering av autoskapande av DocRef.
  • Förbättringar kring hantering av ut- och incheckning av dokument.
  • Förbättringar av uppkopplingsstabilitet vid synkningar.
  • Förbättringar av hantering körjournaler.

Windows Mobile

• Prestanda i samband med synk.
    • Verifiera extrafältsdata är uppsnabbat
    • BulkSync (Ger snabbare initial-synkar)
    • Förändringar i dataprotokoll
  • Uppstartsguide.
  • Ny, ikonbaserad, huvudmeny.
    • multipage
    • fullt anpassningsbar av konsult
    • Sweep-support
  • Autoanpassning av innehåll vid rotation av skärm (huvudmeny).
  • Ny guide för tidinmatning (ej släppt ännu).
  • Förbättringar i gränssnittet för synkronisering.
  • Bättre stöd för olika upplösningar.
  • Push-synkronisering (kan idag autosynka meddelande baserat på tidsintervall).
  • Effektivare minnesanvändning.
  • Anv./lösenord låses inte förrän första synkronisering är genomförd.
  • Förbättringar i hantering av listor och kolumnbredder.
  • Nollställ Databas resulterar inte i omedelbar omstart utan låter anv. själv välja omstartstillfälle.
  • Förbättringar i hantering av checklistor.
  • Möjlighet att söka i innehåll.
  • Användaren måste bekräfta nerstängning.
  • Länkar mot MFC på nytt sätt = mindre skräp i programkatalogen.
  • Förbättringar i GUI vid synk så att användare inte tror app. hängt sig.
  • Artiklar på minneskort sorteras korrekt.
  • Ikoner visas korrekt efter första synkronisering.
  • Stöd för att anropa skript på serversidan för att fylla i pris/rabatt på materialfliken på ett uppdrag
  • Stöd för att skrivskydda pris/rabatt-fälten på materialfliken på ett uppdrag. Skrivskyddet sätts per kund.

UN-Installer

• Ny hantering av licensnummer
  • Licens uppges direkt vid start vilket möjliggör installation av äldre versioner

SPCS

• Uppdaterad UN_SPCSAdmin.vbs.
  • Uppdaterad SPCS Admin-Modul.wiz

Text plugin

• Utökad funktionalitet för att lägga till taggar före och efter materialtider- och rader. Börjar med <header> och slutar med <footer>crlf

Mobigo v4.00 R1

SyncServer

• Skickar nu s.k. Keep-alives för att hålla anslutningen aktiv vid skapande av bulkpaket.

Mobigo v4.00 R2

Tillgänglig: 2010-06-08

Desktop

• Ändrat hantering av tidtyper. Det går nu bra att skriva tex. TIDTYP för att ersätta Tidtyp.
  • Möjlighet att välja flera utförare på avtals uppdragsmallar.
  • Ändrat hantering i dokumentfliken. Nu är det inte längre möjligt att lägga dokument i dokument,utan endast i mapp. Även ändrat hantering så att när man väljer att ta bort dokument från dokumentlistan, försvinner det även från trädstrukturen.
  • Får nu korrekt datum vid skapande av nytt uppdrag i kalenderfliken.
  • Möjlighet att kunna välja in projekt på avtals uppdragsmallar.

Mobigo v4.00 R3 – Betaversion

Desktop

• Det går nu att skapa en ny kontaktperson på en kund genom att trycka på ”…” –knappen vid kontaktfältet.
  • Förbättrad hantering av åtgärdstexten på fleranvändaruppdrag.
  • Förbättringar kring projektmodulen.
    • Korrigerat funktionaliteten på projekt när du väljer ingen mall vid skapandet av ett nytt uppdrag.
    • Det går nu att ångra val av projekt på ett uppdrag.
  • Förbättrat visning av extrafält på kontaktperson.
  • Bättre stöd för Sql Server 2005 vid installation av Mobigo.
  • Teamviewer har nu ersatt Netviewer.
  • Förbättrad statushantering på fleranvändaruppdrag.

Windows Mobile

• Anpassat menyer för Windows Mobile 6.5.3
  • Material och tider på ett klarmarkerat uppdrag går nu inte att redigera.
  • Förbättrad statushantering på fleranvändaruppdrag.

Mobigo v4.00 R4 – Betaversion

Från och med: 2011-03-01

Desktop

• Guiden för att installera handdatorer är ändrad så att den nu stämmer bättre överrens med stegen i handdatorn.
  • Ändrat så att de olika nivåerna av objekt har egna snabbvalslistor för Kategori.
  • Korrigerat fel som kunde uppstå ifall man lade till en kontaktperson utan namn på ett projekt.
  • Ändrat NU-pluginen Senaste synkronisering så att arkiverade användare inte syns.
  • Korrigerat fel som gjorde att ena kalendern i Kalender-fliken visade fel vecko-nummer som aktuellt nummer.
  • Förbättrat felmeddelanden vid installation.
  • Möjlighet att kunna sortera dokument och dokumentmappar på Dokument-fliken genom pil upp/ner samt dra och släpp.
  • Ny dokumenttyp: Bifogat dokument. Dokumentet lagras i databasen istället för på nätverket.
  • Ny dokumenttyp: Redigerbart dokument. Ett HTML-dokument som kan redigeras i en HTML-editor.
  • Ny checklistpunkt av typen “Välj artikel”.

Windows Mobile

• Lagt in stöd för att kunna scanna streckkoder i Opticon H21.
  • Korrigerat fel som gjorde att listan över mobila vyer inte uppdaterades vilket gjorde att det upplevdes som att mobila vyerna inte kom ut till handdatorn.
  • Gjort att det i kategori-fältet på objekt inte går att skriva in en ny kategori, enbart att välja.

Mobigo v4.00 R5 – Betaversion

Från och med: 2011-05-31

Desktop

• Lagt in stöd för multipla synkservrar.
  • Korrigerat ett fel i kalendervyn när man filtrerar på grupper i liggande kalender.

Windows Mobile

• Ändrat meddelandet vid borttagning av uppdrag. Nu visas kundnamn och anläggning från det uppdraget som valts att tas bort.
  • Ändrat meddelandet vid borttagning av order. Nu visas kundnamn från den order som valts att tas bort.
  • Implementerat streckkodsfunktionalitet för Nautiz X3.
  • Uppdrag går ej att klarmarkera om inte de obligatoriska fälten är ifyllda.
  • Uppdatering av gränsnittet på uppdrag sker nu efter en synk.
  • Implementerat så att listor i checklistorna inte laddas om vid editering av ett listobjekt eller efter man skannat fram ett listobjekt.
  • Ändrat formulering vid borttagning av dokument. Inga filer på filsystemet raderas vid borttagning av ett dokument från Mobigo.