Mobigo 7.4.0

Vill man göra uppgraderingen själv, vänligen se Uppgraderingsinstruktioner

Tillgänglig: 2020-05-26

Från och med version 7.0.0 av Mobigo så är nya desktop standard vid installation.

Mobigo Desktop

Nyheter
  • Prisberäkning– Nu kan man ställa in vilken prisberäkning som är standard.
  • Kalender– Nu visas veckonummer i planeringskalendern.
  • Kalender– Nu visas veckonummer i kalendern-väljaren.
  • Kalender– Nytt kommando för att skapa tidsbokat uppdrag.
  • Signatur– Fältet för signatur är nu låst när användaren skapats.
  • Avtal– Nu får man frågan om man vill generera uppdrag för en ny uppdragsmall när den skapas. Detta gäller om ett avtal redan genererat fram till ett viss datum.
  • Systemloggen– Nu finns det en knapp för att rensa systemloggen i kontrollpanelen.
  • Platsfält– Nu kan man komma åt innehållet i platsfältet i mobila vyer, rapporter med mera genom att använda till exempel taggen <Task.Location> .
Buggfixar
  • Nummerserie– Åtgärdat problem med behörighet på låsta nummerserier på uppdrag.
  • Avklippt text– Åtgärdat problem med att viss text ibland inte visades om den innehöll många tecken.
  • Huvudfönster– Löst så att hela titelraden i Mobigos huvudfönster reagerar om man vill dra och flytta.
  • Kalender– Tagit bort fult felmeddelande om man skrev antalet dagar fel i inställningsfönster.
  • Kalender– Åtgärdat att inställningsfönstret hade felaktig text i rubriken.
  • Klona uppdrag– Åtgärdat så att attest inte följer med när man klonar uppdrag.
  • Tider– Åtgärdat problem snabbsöken inte fungerade för vissa tidtyper.
  • Klipp och klistra– Åtgärdat problem att man kunde klistra in en bild i vissa fält.
  • Se priser– Åtgärdat problem där användare kunde se priser trots att man inte hade behörigheten.
  • Kunder– Åtgärdat problem med att snabbsök inte fungerade på huvudkontaktperson.
  • Dra och släpp– Åtgärdat problem som kunde uppstå om man ångrade dra och släpp med bifogade filer.
  • Redigerbara dokument– Nu går dessa att redigera utan att få felmeddelande.
  • Aktionsknapp– Åtgärdat problem med att aktionsknappen tömde fält på värden.
  • Snabbsök– Snabbsök kan nu aktiveras med ctrl+e.
  • Uppdragsmall– Löst sällsynt problem där man inte stänga uppdragsmall trots man inte gjort någon förändring.
  • Geolokalisering– Åtgärdat problem med att en förändring i systeminställningarna för geolokalisering ibland inte registrerades.
  • Geolokalisering– Åtgärdat problem med inkonsekvens på inmatade adresser och framsökta adresser.
  • Mobila vyer– Åtgärdat problem med att taggar saknas i snabbvalslistan i inställningarna för mobila vyer.
  • Resurser– Nu kan man lägga till dokument på resurser.
  • Order– Åtgärdat problem med att inställningar för status på ny order inte användes korrekt.
  • Bifogad fil– Åtgärdat problem att namnet på bifogad fil skrevs över när man valde in en ny.
  • Användare– Nu sorteras användarlistan korrekt om man väljer att sortera på arbetsgrupp.
  • Checklista– Åtgärdat problem med att checklistor i sällsynta fall inte gick att öppna.
  • Kortkommando Excel– Åtgärdat problem med att kortkommando för export till Excel inte fungerade.
  • Klona uppdrag– Nu sätts “Skapat av” på uppdraget korrekt när man väljer att klona ett befintligt uppdrag.

Mobigo Mobile

Nyheter
  • Mobila vyer– Åtgärdat så att mobila vyer kan innehålla mer än 50 tecken.
Buggfix
  • Fakturering– Åtgärdat problem flaggan för fakturering på tider ibland sattes fel.
  • Att Göra– Åtgärdat så att man kan tilldela en “Att göra” till ‘Vem som helst’.
  • Checklistor– Löst så att standardvärde kan användas för kontrollpunkter i lista.
  • Geoposition– Åtgärdat problem som gjorde att uppdrag inte kunde laddas om de hade extrafält av typen geoposition. Dessa döljs nu då de inte stödjs av Mobigo Mobile.
  • Veckorapport– Nu ser veckorapporten bättre ut om man har tider på lördagar och söndagar.
  • Extrafält– Åtgärdat problem med extrafält av typen “Välj objekt”.
  • Order– Åtgärdat problem med att notifiering på order inte fungerade.

Kylmodulen

Se Kylmodulen 7.4.0