Mobigo 7.3.0

Vill man göra uppgraderingen själv, vänligen se Uppgraderingsinstruktioner

Tillgänglig: 2020-02-05

Från och med version 7.0.0 av Mobigo så är nya desktop standard vid installation.

Mobigo Desktop

Nyheter
  • Prestanda– Betydliga förbättringar för bland annat stora checklistor.
  • Dokument– Nu finns funktionen att markera ett bifogat dokument som internt. Det innebär att dokumentet inte kommer med när man genererar rapporter för kunds räkning.
  • Materialsammanställning– Ny rapport som heter Materialsammanställning.
  • Checklista– Villkor på checklistfält evalueras nu kontinuerligt utan att man behöver trycka på spara.
  • Charting– Uppdaterat version av charting-modulen. Åtgärdar en del problem kunder upplevt
  • Snabbsök– Wildcard-stöd i snabbsökningen
  • Prislistor– Det går nu inte att plocka bort prislistor som används.
  • Platsfältet– Det går nu att snabbsöka i platsfältet.
  • Uppdrag– Nu finns möjligheten att flytta planeringstiden på flera uppdrag samtidigt.
  • Uppdrag– Nu finns möjligheten att byta utförare på flera uppdrag samtidigt.
Buggfixar
  • Uppdrag– Tidsbokning visar nu rätt datum om man använder klockslag 00:00.
  • Klona uppdrag– Planerat datum sätt nu korrekt när man väljer att klona uppdrag utan att välja planerat startdatum.
  • Artiklar– Åtgärdat problem med prestandan om man valde ett stort antal artiklar i artikellistan.
  • Fönsterhantering– Ågärdat problem med att minimering av öppna fönster även minimerade Mobigos “huvudfönster”.
  • Kalender– Förbättringar med dra och släpp av poster i kalendern.
  • Kalender– Ny fungerar Windows fullskärmsläge på kalendern.
  • Kalender– Åtgärdat problem med prestanda om man valde Månadsvy och alla användare.
  • Objekt– Ny ser man namnet på objekttypen vid högerklick->Skapa nytt.
  • Priser– Åtgärdat problem med att tömma priser på artiklar. Går nu inte att sätta ett tomt värde. Man måster trycka på knappen för “Ta bort pris”
  • Excelexport– Löst problem med skräptecken som dök upp i Excelexporten.
  • Excelexport– Förbättrade möjligheter av export till Excel när rapporer innehåller flera tabeller.
  • Datum– Bättre hantering av datum för kunder som använder annat än svenskt format.
  • Dokument– Nu finns möjligheter att skapa hyllor och pärmar i dokumentfliken likt gamla desktop.
  • Fältvisare för kontrollpunkter– Åtgärdat problem att man inte kunde välja vilka fält som visades för kontrollpunkter i lista.
  • Rapporter– Åtgärdat problem med att sidfoten kunde se märklig ut om man hade stora bilder bifogade.
  • Uppdrag– Åtgärdat problem med att det i udda fall saknades vertikal scroll om man visar många fält i uppdragslistan.
  • Projekt– Åtgärdat problem som gjorde att uppdrag inte kopplades bort från projekt korrekt.
  • Checklista– Åtgärdat problem med behörigheter till checklistformat som kunde uppstå vid import och export.
  • Checklista– Åtgärdat problem med att mall för dokumentnamn saknades på checklistformat.
  • Checklista– Åtgärdat problem med checklist-sektioner som visades i översikten trots att de inte borde.
  • Historik– Åtgärdat problem med sortering på historikposter som uppstod vid andra datumformat än svenska.
  • Klona uppdrag– Åtgärdat sällsynt fel som kunde uppstå vid kloning av uppdrag.
  • Avtal– Nu följer datum på uppdragsmallar med vid förnyande av avtal.
  • Kontaktpersoner– Löst problem som uppstod när man sorterade på status.
  • Verktyg för Material- och tidanalys– Löst problem med att Excel-fönstret låste Mobigo i bakgrunden.
  • Systeminställningar– Löst problem med att avancerade inställningar för epost-server inte sparades.
  • Redigerbara dokument– Löst problem med att det inte gick att redigera.
  • Meddelanden– Nu går det att skriva ut meddelanden likt gamla desktop.
  • Meddelanden– Meddelanden som innehåller HTML-taggar genereras nu korrekt.
  • Speciella dagar– Löst problem vid import av speciella dagar.
  • Material– Antal sätts nu som standard till 1 om man saknar enhet.
  • Hjälpfunktion– Bättre matchning på resultaten vid sökning i den interna hjälpen.
  • Prissättning– Åtgärdat problem med att Custom1-fältet visades två gånger i listan.
  • Länkat dokument– Nu arkiveras dokumentet korrekt om man väljer att länka ett PDF-dokument.
  • Användarinställningar– Det finns ny ett sätt i kontrollpanelen för att kopiera inställningar mellan användare.

Mobigo Mobile

Buggfix
  • HTML-taggar– Åtgärdat problem med att HTML-taggar slutat fungera i mobila vyer och extrafält.
  • Signering– Åtgärdat att signeringsrutan ibland uppträdde konstigt på iOS-enheter.

Kylmodulen

Se Kylmodulen 7.3.0