Mobigo 6.6.0

Vill man göra uppgraderingen själv, vänligen se Uppgraderingsinstruktioner
Läs även de specifika instruktioner som gäller för denna release Uppdatera till Mobigo 6.0

Tillgänglig: 2018-11-14

För uppdateringar i Nya desktop se: http://help.mobigo.se/versionshistorik/mobigo-desktop-v7/

Mobigo Desktop

Nyheter
  • Tidrapport – Tilläggsmodulen Tidrapport som tidigare hade separat licens följer nu med som standard i Mobigo.
  • Rapportutskrifter – Komprimeringen av bilder är nu bortplockad så att företagslogotyper på rapporterna ser bättre ut.
  • Utskrifter av checklistor – Möjlighet att ställa in om bifogade bilder ska komprimeras innan utskrift.
  • Foton i rapporter – Nu tar Mobigo hänsyn till om ett foto är taget i porträtt- eller landskapsläge
Buggfixar
  • Checklistor – Åtgärdat problem med rapportmallar på checklistor trillade bort vid uppdatering av Mobigo.
  • Priser på material – Åtgärdat problem med avrundning av priser på material som uppstod vid sällsynta tillfällen om man manuellt ändrade priset.
  • Att Göror – Åtgärdat problem med Att-Göror som låg kvar trots att man inaktiverat funktionen

Mobigo Mobile

Buggfixar
  • Offline – Åtgärdat problem med att man ibland inte kunde lägga till tider och material i offlineläget.
  • Uppdrag – Åtgärdat problem med att man kunde skapa uppdrag utan uppdragsnummer.
  • Meny – Åtgärdat problem med att menyn fylldes på med nya undermenyer vid sökning.
  • Start/Stopp av klocka – Åtgärdat problem med avrundning av tider vid start och stopp av klocka

Mobigo Setup

Nyheter
  • Verktyg för att kolla kundanpassningar innan uppgradering ingår nu som standard i Mobigo Setup.
Buggfixar
  • Desktop Client Setup – Nu framgår det tydligt vilken fil som är låst om uppdateringen av Mobigo Desktop misslyckas

Mobigo Core

Nyheter
  • Inställningar och användarinställningar hanteras nu som så kallade Items. Denna förändring har krävt ändringar i tabellerna tblSettings, tblUserSettings och tblViewSettings. Detta kan påverka befintliga anpassningar som använder sig av dessa tabeller.
Buggfixar
  • Anpassningar – Åtgärdat problem med att anrop till Object.Parent.ItemType visade fel ItemType.
  • Anpassningar – Åtgärdat problem med att anrop till Application.SetFieldValue() från VB-script inte fungerade
  • Anpassningar – Åtgärdat problem med att anrop till Platform.UI kunde orsaka minneläcka i Mobigo Mobile