Mobigo 6.5.0

Vill man göra uppgraderingen själv, vänligen se Uppgraderingsinstruktioner
Läs även de specifika instruktioner som gäller för denna release Uppdatera till Mobigo 6.0

Tillgänglig: 2018-09-05

Mobigo Desktop

Buggfixar
  • Checklistor – Åtgärdat problem med “serier i serier” inte hanterade på rätt sätt i gamla desktop.
  • Checklistor – Åtgärdat problem med att desktop ignorerade tvingade fält vid klarmarkering av checklista.
  • Objekt – Åtgärdat problem med att trädvyn för objekt inte tog hänsyn till inställningen “Visa arkiverade kunder/objekt” på rätt sätt.
  • NU-plugin Mobigo Mobile – Åtgärdat problem som kunde uppstå om man använde ett annat än svenskt datumformat.
  • Skicka till – Förtydligat felmeddelande som visades om Outlook inte var korrekt installerat eller konfigurerat på klientdatorn.
  • Prioritet – Åtgärdat problem som uppstod om man ändrade ordning på prioritet i systeminställningar. Möjligheten att ändra ordningen är nu bortplockad

Mobigo Mobile

Buggfixar
  • Snabbval – Åtgärdat problem med att snabbval ersatte befintligt text istället för att lägga till.
  • Loggning – Åtgärdat problem med överflöd av loggposter om spec_list i loggtabellen.

Mobigo Setup

Nyheter
  • Databasscript – Lagt till hantering av uppgraderingsscript som kan ta lång tid vid uppdatering av Mobigo. Nu framgår det tydligt att Setupen arbetar
Buggfixar
  • Autoserver – Åtgärdat problem som kunde uppstå vid uppdatering av Autoserver.
  • Datakatalog – Åtgärdat problem som kunde uppstå om Mobigos datakatalog var monterad som en direkt enhet utan underkataloger.

Mobigo Core

Nyheter
  • Extrafält – Extrafält (User properties) hanteras nu som så kallade Items, dvs likt till exemepel uppdrag, kunder och artiklar. Denna förändring har krävt ändringar i tabellen tblExtraFieldData där en Id kolumn lagts till. Detta kan påverka befintliga anpassningar som använder sig av denna tabell.
  • Timeout – Lagt till inställning för att ändra timeout-värdet mellan Mobigo och databas. Kontakta parter eller Erisma support för mer information.
Buggfixar
  • Events – Åtgärdat problem med att eventet Material_OnBeforeNew() laddade inte User-objektet korrekt i Mobigo Mobile.