Mobigo 6.2.0

Vill man göra uppgraderingen själv, vänligen se Uppgraderingsinstruktioner
Läs även de specifika instruktioner som gäller för denna release Uppdatera till Mobigo 6.0

Tillgänglig: 2017-06-27

Mobigo Desktop

Nyheter
  • Systemloggen – Lagt till filtrering och fritextsökning i Mobigos systemlogg.
  • Projektrapporten – Åtgärdat buggar samt skrivit om rapporten som extension.
  • Extrafält på uppdragmallar – Om det finns ett extrafält på uppdragsmall med samma namn och typ som ett extrafält på uppdrag, så kopieras värdet från uppdragsmallens extrafält till uppdragets extrafält vid avtalsgenerering.
Buggfixar
  • Språk – Åtgärdat problem med att byta språk i Mobigo Desktop.
  • Körjournal – Åtgärdat problem att ingen standardmall var vald vid utskrift av körjournalposter.
  • Extrafält – Åtgärdat problem långa texter i extrafält av typen text.
  • Prislista – Åtgärdat problem som uppstod i utskriften av prislistor om man hade datorn inställd på norskt valutaformat.
  • Priser på material – Åtgärdat problem med att priset på en artikel ibland inte uppdaterades om man valde bort prislistan.
  • Dokument – Åtgärdat problem med sökning i dokumentfliken som ibland kunde ge felmeddelande om timeout.
  • Larmsignaler – Åtgärdat problem som gjorde att Mobigo kraschade om man tryckte på avbryt-knappen när man skapat en ny larmsignal.
  • Checklisteformat – Åtgärdat problem som kunde orsaka en korrupt kontrollpunkt i lista.
  • Att göra – Åtgärdat problem med påminnelser på en “att göra” trots att den var klarmarkerad.

Mobigo Mobile

Buggfixar
  • Checklistor – Åtgärdat problem med streckkoder som inte fungerade korrekt i checklistor.
  • Behörighet – Förtydligat behörigheten för att radera uppdrag mellan Desktop och Mobile.
  • Sök – Löst problem med att det inte gick att ladda fler sökresultat.
  • Material – Löst problem med att alla materialrader inte visades om man hade många material samt aktiverat att bara visa sina egna.
  • Prislistor – Löst problem med att prislistan inte följde med om man bytte kund och/eller objekt på ett uppdrag.
  • Tider – Löst en bugg med avseende på avrundning av tider.

Exchange-modulen

Nyheter
  • Allmänt – Nu finns möjligheten att själv välja hur många dagar framåt och bakåt man vill synka.
  • Allmänt – Lagt till möjligheten att tvinga fram en synkning av alla uppdrag.
  • Allmänt – Lagt till möjligheten att synka ut även arkiverade uppdrag.
  • Allmänt – Lagt till möjligheten att välja om uppdragen även ska synkas ut till uppdragets ansvariges kalender.
  • Allmänt – Nu kan man filtrera vilka uppdrag som ska synkas ut med hjälp av urvalsfrågor på tider och uppdrag.
  • Felmeddelande – Förtydligat vissa felmeddelande som kunde returneras av Exchange-servern.
Buggfixar
  • Uppdrag – Tidsbokning av uppdrag synkas nu korrekt med start- och sluttid.
  • Användare – Löst bugg som gjorde att arkiverade användare visades i listan.

Mobigo Core

Buggfixar
  • Events – Åtgärdat problem med att OrdArt_OnSelectArticle gav fel värde för artikel.
  • Stores – Åtgärdat problem med Stores.CustomerContact.CreateNew() inte tog rätt Id från customerobjektet.
  • Stores – Åtgärdat problem med Stores.SupplierContact.CreateNew() inte tog rätt Id från supplierobjektet.