Mobigo 6.0.0

Vill man göra uppgraderingen själv, vänligen se Uppgraderingsinstruktioner
Läs även de specifika instruktioner som gäller för denna release Uppdatera till Mobigo 6.0

Tillgänglig: 2017-03-02

Nyheter
  • Ny .Net-version – Stöd för .Net 4.6
  • Ny Desktop Client Setup – Bland annat med möjlighet att installera utan administratörsrättigheter
  • Ett helt nytt ramverk för att skapa Programtillägg
  • Uppdaterat de finska översättningsfilerna
  • Behörighet – Behörigheterna för tidsfliken är nu separerade mellan Desktop och Mobile.
  • Behörighet – Möjlighet att styra behörighet på objekt med hjälp av extrafält istället för kategori.
  • Lösenord – Nytt sätt för att kryptera och salta lösenord i Mobigos databas med hjälp av Blowfish-algoritmen.
  • Versionshistorik – Versionshistoriken för Mobigo Mobile visas inte längre efter uppgradering.
  • Visning av tillgängliga uppdateringar – Tagit bort funktionen som visade tillgängliga uppdateringar på NU-sidan. Nu visas detta endast i Mobigo Setup
  • Mobigo Setup – Förloppsindikator visas nu när Mobigo Setup kommunicerar med licensservern.
  • Exchangemodulen – Ingår nu i grundpaketet.
Buggfixar
  • Förbättrad felhantering – Mobigo visar felmeddelande istället för att krascha
  • Arkivering av bilder – Åtgärdat fel när man försökte arkivera bilder med versaler i filändelsen.
  • Arkivering av PDF-dokument – Åtgärdat fel när man försökte arkivera dokument av typen PDF.
  • Förhandsvisning av bilder – Åtgärdat fel om filändelse på bild var .jpeg.
  • Utskrift av checklistor – Löst problem med utskrift av bilder med versaler i filändelsen.
  • Checklista – Kontrollpunkter i lista – * saknades som alternativ för villkor på en kontrollpunkt.
  • Checklista – Åtgärdat problem med att sätta en checklistepunkt som “Ej tillämpbar”.
  • Checklista – Åtgärdat problem med att fält av typen “Mätvärde” inte visades korrekt i Mobigo Desktop.
  • Checklista – Åtgärdat felmeddelande “Object required: ‘oColumn” som ibland uppstod vid utskrift av checklistor.
  • Mobigo Setup – Löst problem med att licensförändringar ibland inte sparades korrekt.
  • Mobigo Setup – Löst problem som uppstod när sökvägen till Mobigos datakatalog innehöll bindestreck.
  • Påminnelser – Åtgärdat problem med att påminnelser ibland kom vid fel tidpunkt.
  • Påminnelser – Åtgärdat problem med att påminnelser kom till personer trots att de inte var registrerade som utförare på uppdrag.
  • Påminnelser – Åtgärdat problem med att påminnelser ibland kom vid fel tidpunkt.
  • Tider – Åtgärdat fel som uppstod när en påminnelse låg kvar på en användare som blivit borttagen.
  • Att göra – Vid vissa tillfällen kunde nästa “Att göra” visa fel tillhörighet. Detta är nu åtgärdat.
  • Att göra – Om man flyttade fram datumet på en “Att göra” så följde påminnelsen inte med. Detta är nu åtgärdat.
  • Att göra – Åtgärdat så att man kan skapa “Att göra” direkt från NU-pluginet.
  • Utskrifter – Löst problem med att skiva ut uppdrag om de innehåller många bifogade bilder.
  • Extrafält – Löst problem med att ångra val på ett fält av typen “Välj artikel”.
  • Extrafält – Löst problem med fält av typen “Välj kund”.
  • Avtal – Löst problem med att avtalsgenereringen stannade om man ändrat i ett uppdrags löpnummer.
  • Mobigo Setup – Om man körde en ny version av Mobigo Setup i en väldigt gammal Mobigoinstallation så kraschade Mobigo Setup. Detta är åtgärdat nu.
  • Mobigo Setup – Problem åtgärdat för installation av Mobigo på datorer med icke-svenskt datumformat.
  • Mobigo Setup – Nu kan man inte installera Mobigo Desktop i Mobigos datakatalog.
  • Projektrapport – Löst problem med att fältet “Projekt” inte visades korrekt om man inte hade projektmodulen installerad.

Mobigo Mobile

Nyheter
  • Återställning – Nu kan man återställa Mobigo Mobile genom att klicka på en länk under inställningar istället för att lägga till /reset i adressfältet.
  • Checklistor – Nu fungerar snabbvalslistor i checklistor även när man är offline.
Buggfixar
  • IIS – Ågärdat bugg som ställde till det om man körde Mobigo Mobile som en subsajt till standardsajten.
  • Scrolling i listor – Ågärdat att listor ibland kunde haka upp sig om man scrollade snabbt.
  • Villkor i checklistor – Löst problem med villkor vid visning av checklistsektioner.
  • Snabbvalslistor – Löst problem med taggar som fick fel värde i offlineläge.
  • Signatur – Åtgärdat problemet med att signaturen på ett uppdrag kunde försvinna när man roterade på sin mobila enhet.
  • Checklistor – Lagt till sortering i bokstavsordning när man skapar checklistor på uppdrag.
  • Checklistor – Åtgärdat problem med att man ibland inte kunde tömma ett fält av typen listval.
  • Checklistor – Gjort hanteringen av bifogade bilder/filer smidigare när det gäller kontrollpunkter i lista.
  • Checklistor – Mobigo Mobile tar nu hänsyn till ordningen av rubriker om man använder kontrollpunkter i lista.
  • Checklistor – Löst problem med fälttypen kryssruta om namnet innehöll ett mellanslag på slutet.
  • Start/Stop av klockan – Åtgärdat problem med att start/stop av klocka inte tog hänsyn till om en tidstyp var fakturerbar eller inte.
  • Material – Gjort inmatningsrutorna större när man redigerar artikelnummer och benämning på uppdrag.
  • Material – Åtgärdat problem med att enheter på material i ovanliga fall kunde bli felaktiga.
  • Sökning – Åtgärdat problem som uppstod när man gjorde två sökningar direkt efter varandra.
  • Uppdrag – Löst bugg som gjorde att objekten på ett uppdrag visades med en tom rad ovanför namnet.
  • Tider – Ågärdat ett sällsynt problem som orsakade att tidrader skapades utan stoptid.
  • Veckovy – Ågärdat problem med att tider visades fel om man valde en vecka som sträckte sig över ett årskifte.
  • Textinmatning – Gjort inmatningsrutor för text större.
  • Mobila vyer – Åtgärdat problem med namn- och rättighetsändringar på mobila vyer.
  • Mobila vyer – Fixat problem som uppstod om man tog bort en befintlig mobil vy.