Mobigo Mobile 1.9.0

Obs! Denna version av Mobigo Mobile kräver Mobigo Desktop 4.6.0

Här nedan hittar ni versionshistoriken för Mobigo Mobile.

Installation/Uppdatering av Mobigo Mobile

För att installera/uppdatera Mobigo Mobile på eran server se: Installation/uppdatering av Mobigo Mobile på webbserver

OBS! Se till att alla användare är online när ni uppdaterar till denna version.
Tillgänglig: 2013-06-10

Nyheter:
  • Gömma kontrollpunkter – Möjlighet att kunna gömma underpunkter ifall inte deras huvudpunkt är ifylld i en checklista.
  • Webblänk – Du kan numera länka till en hemsida i Mobigo Desktop och öppna dessa i Mobigo Mobile.
  • Öka antal i snabbvalslista – I snabbvalslista (parameteralternativ) för mobilvy kan man numera lista 100 st poster istället för 50 st som tidigare.
  • Spara inställningar – Numera sparas inställningarna på användaren istället för på enheten
  • Ändra ordning på kontrollpunkter – Numera kan man ändra ordning på kontrollpunkter i sektioner av typen ‘Kontrollpunkter i lista’
  • Fler genvägar – Lagt till följande genvägar från topmenyn:
    Globala genvägar:
    Tidrapport
    Veckorapport
    Genvägar på uppdragsöversikten:
    Gå till kund
    Gå till objekt1/objekt2/objekt3/objekt4
    Genvägar på orderöversikten:
    Gå till kund
    Gå till leverantör
  • Uppdragsnr på Att Göra – Numera kan man se uppdragsnr på Att Göror samt navigera direkt till det aktuella uppdraget.
  • Logga när uppdrag påbörjas – Numera loggas det i uppdragsloggen när en användare påbörjat uppdraget.
  • Format för checklistpunkt ‘Välj Objekt’ – Numera kan man använda taggar för att ange formatet för checklistpunkten ‘Välj Objekt’. Detta görs av systemadmin under Systeminställningar.
  • I checklista, komma direkt till kontrollpunkter – Ifall checklistan ej har något valt under ‘Tillhör’ kommer man direkt till kontrollpunkterna.
Buggfixar:
  • Sortering på Mobilvy – Sorteringen på den Mobila vyn ‘Aktuella uppdrag, nyast först’ sorterade efter planerat datum. Numera sorterar den även efter ‘Registrerat Datum’.
  • Standard tidtyp – Fixat bugg som gjorde att man inte kunde välja bort standard tidtyp.
  • Klarmarkera multiuseruppdrag med ej klarmarkerade checklistor – Numera fungerar det enligt nedan:
    1. Användare får inte klarmarkera uppdrag där det finns ej klarmarkerade checklistor där de står som utförare.
    2. Den sista användaren på ett multiuser-uppdrag får inte klarmarkera uppdraget om det finns några ej klarmarkerade checklistor.
  • Val av objekt på uppdrag – Fixat bugg som gjorde att när man valde in t.ex. Objektnivå3 så auto-populerade inte de över objektsnivåerna. Nu fungerar det likadant som i desktop.
  • Datum på körjorunal – Fixat bugg som gjorde att Körjournalsdatum blev 1-01-01 när man skapade ny post.
  • Felmeddelande vid skapande av ny checklista – Fixat bugg som gav ett felmeddelande när man skapade checklista med objektförteckning på Anläggningar.
  • Redigera artikel – Fixat bugg som gjorde att Artikelnamn och nummer ibland tömdes när man valde att redigera artikeln.