Nummerserier

Hur du ställer in nummerserier för programmets olika register.

Här bestämmer du vilka nummerserier som ska användas på de olika ställena i Mobigo.
De nummerserier du kan använda är följande:

1. Uppdrag
  2. Kunder
  3. Objektnivå 1
  4. Objektnivå 2
  5. Objektnivå 3
  6. Objektnivå 4
  7. Artiklar
  8. Projekt (Du måste ha projektmodulen för att denna ska vara relevant.)
  9. Avtal (Du måste ha avtalsmodulen för att denna ska vara relevant.)
  10. Order
  11. Leverantörer

Nästa steg är att bestämma vilka prefix du vill använda. t.ex.

1. Uppdrag – U
  2. Kunder – K

Därefter bestämmer man vilka löpnummer-serier som ska användas. I standard utförandet så är de fem siffror långa och börjar på 00001.

Låsta nummerserier

Nummerserien för uppdrag går att låsa. Ifall man väljer att låsa dem så gäller följande:

1. Enbart sysadmin kan ändra uppdrags-nummer fritt.
  2. Standard användare kan enbart ändra uppdrags-nummer när de skapar ett uppdrag. De är därefter låsta.