Server

Nedan finner ni systemkraven för de olika Mobigo-applikationerna som körs på servern.

Info
Ifall ni anlitat Erisma för att installera ert Mobigo måste ni se till att nedan systemkrav är uppfyllda vid installationstillfället. Har ni ej möjlighet att genomföra detta själva vänligen ta kontakt med er IT-konsult alt. kontakta Erisma så kan vi se till att våra IT-samarbetspartners tar kontakt med er.
Allmänt
  • OS – Minimum Windows Server 2008 R2 eller senare
  • Processor – CPU bör minst vara av typen Duo (dubbla processorkärnor) men även Quad (fyra kärnor) eller Extreme Core (högprestanda) går bra.
  • Internminne – RAM bör som minst vara 2 GB, gärna mer då SQL tar mycket minne i anspråk men även arbetar bättre med mycket minne. Vi rekommenderar minimum 4 GB RAM-minne.
Programvara (Mobigo Desktop)

Nedan programvaror skall installeras på den server där Mobigo Desktop ska installeras. .NET Framework finns normalt installerat på de datorer som uppdateras regelbundet via Microsoft Update / Windows Update. Ifall ni tar hjälp av en konsult från Erisma för installation av Mobigo, se då till att detta är installerat och klart innan installationen av Mobigo ska ske.

• SQL Server – Minimum Microsoft SQL Server 2008 R2 eller senare (även Express, dock får ej databasen överskrida 10GB).
  • Microsoft .NET Framework 3.5 (Mobigo Desktop 4.x) – Ladda ner
  • Microsoft .NET Framework 4.5.2 (Mobigo Desktop 5.x) – Ladda ner
  • Microsoft .NET Framework 4.6 (Mobigo Desktop 6.x) – Ladda ner
  • Microsoft .NET Framework 4.7.2 (Mobigo Desktop 7.x) – Ladda ner
  • Visual Studio 2008 C++ Redistributable x86 (32-bitars) (Mobigo Desktop 4.x) – Ladda ner
  • Visual Studio 2015 C++ Redistributable x86 (32-bitars) (Mobigo Desktop 5.x) – Ladda ner
  • Visual Studio 2017 C++ Redistributable x86 (32-bitars) (Mobigo Desktop 6.1.x samt 7.x) – Ladda ner
Programvara (Mobigo Mobile)

Nedan programvaror behövs installeras för att kunna köra Mobigo Mobile från servern.

• Webbserver med Windows Server 2008 R2 eller högre.
  • IIS 7 (Internet Information Services) Install IIS 7
  • En website som Mobigo Mobile kan använda. Läs mer på Microsoft support-site: How to set up your first IIS Web site
  • Microsoft .NET Framework 3.5 (Mobigo Mobile 1.x & 2.x)
  • Microsoft .NET Framework 4.5.2 (Mobigo Mobile 3.x)
  • Microsoft .NET Framework 4.6 Mobigo Mobile 6.x) – Ladda ner
  • Microsoft .NET Framework 4.7.2 Mobigo Mobile 7.x) – Ladda ner
  • Tillhörande IIS-funktioner – Även dessa måste installeras, görs samtidigt som installation av IIS-programvaran: .NET Extensibility 4.5, ASP, ISAPI Extensions/Filters.
  • ASP.NET MVC 2 (Mobigo Mobile 1.x & 2.x) – Ladda ner
  • ASP.NET MVC 4 (Mobigo Mobile 3.x) – Ladda ner
  • Webbläsare – Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari, Internet Explorer (minimum version 8).
  • Allmänt – För att både Installation samt Programvara ska fungera korrekt krävs det att Mobigo Mobile-siten har tillgång till Mobigo Desktops-datakatalog. Det krävs även att man från Mobigo Desktops-server har tillgång till Mobigo Mobiles-datakatalog. Denna info är viktig först och främst ifall man väljer att installera Mobigo Mobile på en separat server från Mobigo Desktop (t.ex. ifall man installerar Mobigo Mobile på en server i DMZ.)