Mamut modulen

Information

Mamut-modulen används importera kunder/artiklar från Mamut samt exportera uppdrag från Mobigo till Mamut.

Konfiguration
  1. Starta Mobigo Desktop och navigera till Inställningar > Systeminställningar > Systemkonfiguration > Datakopplingar.
  2. Kryssa i kryssrutan för Mamut i listan till höger.
  3. Markera Mamut och klicka på Inställningar…
  4. Under fliken Allmänt fyller du i FöretagsdatabasNr till det Mamut-företag ni vill koppla mot (kontakta Mamut för mer info). Du fyller även i SQL-server samt Instans-namnet till den SQL-server-instans ni skapat vid installationen av Mamut (t.ex. SERVER01\MAMUT).

5. Under fliken Kunder fyller du i nedan fält:
    • Aktivera import av kunder – Här anger man ifall man vill importera kunder eller ej (Sant/Falskt).
    • Aktivera noteringskoppling för kontaktpersoner – Här anger man ifall man vill koppla noteringsfältet mellan kontaktpersonerna i Mamut och Mobigo.
    • Aktivera noteringskoppling för kunder – Här anger man ifall man vill koppla noteringsfältet mellan kunder i Mamut och Mobigo.
    • Fältkoppling 1-20 – Här anger man vilka fält på kunder i Mamut man vill koppla till fälten i Mobigo (Nya fält skapas upp under Extrafält/Fria fält på kunder)

6. Under fliken Artiklar fyller du i nedan fält:
    • Aktivera import av artiklar – Här anger man ifall man vill importera artiklar eller ej (Sant/Falskt).
    • Aktivera noteringskoppling för artiklar – Här anger man ifall man vill koppla noteringsfältet mellan artiklar i Mamut och Mobigo.
    • Fältkoppling 1-20 – Här anger man vilka fält på artiklar i Mamut man vill koppla till fälten i Mobigo (Nya fält skapas upp under Extrafält/Fria fält på kunder)

7. Under fliken Uppdrag fyller du i nedan fält:

OBS! För att kunna exportera uppdrag med tidsposter måste de tidtyperna vara kopplade till en artikel som också finns i Mamut. Ställ in detta under Inställningar > Systeminställningar > Grundregister > Tidtyper.

• Aktivera export av okänt matieral – Här anger man ifall man vill att Mamut ska skapa upp artiklar av de materialrader som ligger på ett uppdrag (Sant/Falskt).
    • Aktivera export av uppdrag – Här anger man ifall man vill kunna exportera uppdrag från Mobigo till Mamut (Sant/Falskt).
    • Aktivera koppling av uppdragsdetaljer till textfält – Här anger man ifall man vill kunna skicka över uppdragets detaljer till textfält på uppdraget i Mamut. (Sant/Falskt).
    • Fältkoppling 1-20 – Inga extra fältkopplingar idagsläget.

8. Klicka på Ok för att spara konfigurationen.
Standardfält

Nedan fält följer alltid med vid export/import och är ej konfigurerbara.

Kunder (Import):

• Kundnummer
  • Kundnamn
  • Adress
  • PostNr
  • Ort
  • Land
  • Telefon
  • Fax

Artiklar (import):

• Artikelnummer
  • Artikelnamn
  • Kategori
  • Enhet
  • Normalpris
  • Streckkod

Uppdrag (export):

• Er Referens

Artiklar (uppdragsexport):

• Nr (enbart ifall artikeln finns i Mamut, annars skapas nytt artnr i Mamut)
  • Beskrivning
  • Antal (enbart ifall artikeln finns i Mamut, annars följer det ej med)
  • Pris st (enbart ifall artikeln finns i Mamut, annars följer det ej med)
  • Rabatt (enbart ifall artikeln finns i Mamut, annars följer det ej med)
Användarinstruktioner

För att läsa mer om hur du använder Mamut modulen se här: Användarinstruktioner