Integration Fortnox

Information

Du har möjlighet att importera kunder, artiklar och prislistor från Fortnox. Samt exportera uppdrag i Mobigo till order eller faktura i Fortnox, med tillhörande tider och material. Vissa fältkopplingar kan du själv styra medan andra är fasta i integrationen.

Konfiguration

Följ instruktionerna nedan för att konfigurera modulen innan användning:

1. Starta Mobigo Desktop.
  2. Navigera till Uppdrags-fliken och sen Arkiv > Exportera.
  3. Markera Fortnox uppdragsexport och klicka på Inställningar.
  4. I dialogrutan som öppas gå till fliken Allmänt.
  5. Under fliken Allmänt:
    • Url – Ange URL till Fortnox API:et, vanligtvis https://api.fortnox.se/3/
    • Autentieringskod (API-kod) – Här anger du den API-kod som du har skapat i Fortnox.
      • Logga in i Fortnox.
      • Gå till Administrera användare.
      • Klicka på Lägg till integration.
      • Sök på Mobigo och välj integrationen Erisma Technologies AB – Mobigo (Mobil arbetsorder och tidrapportering).
      • Klicka på Spara och kopiera API-nyckeln till Autentieringskod (API-kod) i Mobigo.
    • Klicka på Testa inloggningsuppgifter för att se att Mobigo kan anropa Fortnox.

fortnoxapi

6. Navigera sen till fliken Kunder under Inställningar för Fortnox:
    • Här kan koppla information i Fortnox till Extrafält och Fria fält på kunder i Mobigo. Mobigo har koppling till följande kundfält i Fortnox:
      • Besöksadress (valbart)
      • Organisationsnummer  (valbart)
      • E-post (valbart)
      • Vår referens (valbart)
      • Nummer (fast)
      • Namn (fast)
      • Fakturaadress (fast)
      • Telefon (fast)
      • Fax (fast)
      • Prislista (fast)
      • Er referens (fast)

fortnoxkunder

7. Navigera sen till fliken Kunder under Inställningar för Fortnox:
    • Här kan koppla information i Fortnox till Extrafält och Fria fält på artiklar i Mobigo. Mobigo har koppling till följande artikelfält i Fortnox:
      • Inköpspris (valbart)
      • Antal i lager (valbart)
      • Nummer (fast)
      • Enhet (fast)
      • EAN (fast)
      • Benämning (fast)

fortnoxartiklar

8. Navigera vidare till fliken Uppdrag under Inställningar för Fortnox:
    • Exporta som order/faktura – Välj att exportera till antingen order eller faktura i Fortnox.
    • Sätt uppdrags-/åtgärdstext till order-/fakturatext – Välj om du vill exportera uppdrags- eller åtgärdstext till order-/fakturatext i Fortnox.
    • Använd artikeln på tidtypen – Välj om du vill exportera eventuell artikel som är kopplad till tidtypen i Mobigo.
    • Använd priset på artikeln i Fortnox – Kan aktiveras om export av artikel på tidtyp är aktiverad.
    • Använd startdatum i benämning på tidrader – Aktivera om du vill sätta startdatum på dina tidrader i Fortnox.
    • Använd leveransdatum i benämning på materialrader – Aktivera om du vill sätta leveransdatum på dina materialrader i Fortnox.
    • Här kan koppla information på Uppdrag i Mobigo till fält i Fortnox. Mobigo har koppling till följande fält i Fortnox:
      • Ert ordernummer (valbart)
      • Extern referens 1  (valbart)
      • Extern referens 2  (valbart)
      • Kostnadsställe (Kod) (valbart)
      • Leverans – Namn (valbart)
      • Leverans – Leveransadress (valbart)
      • Leverans – Postnr (valbart)
      • Leverans – Ort (valbart)
      • Leverans – Leveransdatum (fast)
      • Orderdatum (fast)
      • Kund (fast)
      • Er referens (fast)
      • Artikelnr (fast)
      • Benämning (fast)
      • Levererat antal (fast)
      • Antal (fast)
      • Pris (fast)
      • Rabatt (fast)

fortnoxuppdrag

9. Konfiguration är klar. Tryck Ok för att spara.
Använda Fortnox-modulen

Läs vidare under Användarinstruktioner om hur du använder Fortnox-modulen