3 – Installera Mobigo på server

Information

Mobigo Setup är vårat installationsprogram för en snabb och säker installation av Mobigo och dess komponenter. Den är utformad som en wizard (steg-för-steg), vilket innebär att all information man behöver för installationen hittar man inuti installationsprogrammet.

Mobigo Setup

För att ladda ner Mobigo Setup klicka här: MobigoSetup.zip

Licenser

För att installera Mobigo behövs det en Masterlicens. Denna Masterlicens är en huvudlicens som innehåller alla era komponenter, från användarlicenser till licenser för tilläggsmoduler.
För att få tillgång till eran Masterlicens, vänliga kontakta Erisma.

Server installation

Själva installationen via Mobigo Setup är väldigt enkel att göra.
Starta programmet och följ sedan installationsanvisningarna steg-för-steg, från val av installationsmapp fram till installation av databasen.

Felmeddelande i Mobigo Setup: Package Server Unavailable

Det finns tillfällen då ej Mobigo Setup har kontakt med våran nedladdningssite och i dessa fall får man längst nere i setupen ett felmeddelande: Package Server Unavailable.
Detta problem kan uppstå ifall man har hård säkerhet på sin server alt. i sin router.
Nedan följer några tips vad man kan kolla över på sin server:

• Mobigo Setup är blockerad – Högerklicka på Mobigo Setup och välj Egenskaper. Ifall filen är blockerad finns där en knapp som heter Avblockera/Unblock. Tryck på den och testa att starta Mobigo Setup igen.
  • Byta enhet – Ibland kan man stöta på att den enhet där Mobigo Setup ligger på har för hög säkerhet. Testa att kopiera Mobigo Setup (enbart den filen) till Skrivbordet eller annan enhet för att se ifall du får samma felmeddelande när du startar den där.
  • Windows Brandväggen / Släppa igenom program – Kolla under ‘Control Panel\All Control Panel Items\Windows Firewall\Allowed apps’ och lägg till Mobigo Setup som ett betrott program.
  • Stäng av brandväggen – Man kan även testa att stänga av brandväggen helt (Domain, Public, Private) för att se ifall det hjälper.