Kundportalen

Info
Denna installation faller utanför serviceavtalet. Ifall ni behöver hjälp med installationen vänligen kontakta er Mobigo-partner.

Systemkrav/Förutsättningar

• Mobigo 4.20 R4 eller högre
  • .NET version 4 eller högre
  • IIS7 eller högre
  • ASP.NET
  • Webbserver med Windows Server 2008 eller högre (Rekommenderas)
  • SQL Server 2005 eller högre installerat på samma server, eller en server som webbservern kan koppla upp sig mot

Installation

1. Starta Mobigo Setup från Mobigos huvudkatalog på servern.
  2. Välj in katalogen för Mobigo installationen (Mobigos huvudkatalog på servern).
  3. Bläddra neråt till Optional och Mobigo Customer Portal.
  4. Klicka på Download. När nedladdningen är klar, klicka på Activate.
  5. Stäng Mobigo Setup genom att klicka på Exit.
  6. Starta Mobigo Desktop.
  7. Filerna ligger nu under Bin/Mobigo Customer Portal. Extrahera de filerna och lägg i en lämplig katalog, t.ex. C:\InetPub\MobigoCustomerPortal. När du gjort det ska C:\InetPub\MobigoCustomerPortal innehålla Web.config, mapparna Config, Languages, bin, Templates, etc.
  8. Skapa en webbplats i IIS och döp den till något lämpligt, t.ex. MobigoCustomerPortal och peka den till den katalog där Web.config ligger (C:\InetPub\MobigoCustomerPortal).
  9. Gå in i mappen C:\InetPub\MobigoCustomerPortal\Config, och kopiera filen Web.config.sample och döp om den till Web.config. Kopiera dessutom Configuration.json.config.sample och döp om den till Configuration.json.config. Öppna Web.config och ange connection-strängen till din databas-server.
  10. Starta om webbplatsen i IIS, och sen ska du kunna surfa till den i din webbläsare.