4.3 Uppdatera Mobigo Mobile

OBS! Se till att alla användare befinner sig online när ni uppdaterar Mobigo Mobile.

Information

Nedan finner ni information angående hur man uppdaterar Mobigo Mobile med hjälp av Mobigo Setup. Ifall ni har några frågor eller får problem vid installationen, vänligen kontakta Erisma.

Uppgradering
  1. Starta Mobigo Setupfrån huvudkatalogen till Mobigo (på servern).
  2. Välj in katalogen för Mobigo installationen.
  3. Bläddra ner till Optional och Mobigo Mobile.
  4. Klicka på Download, filerna laddas nu ner till eran server.
  5. När nedladdningen är klar, klicka på Activate.
  6. Uppgraderingen är nu klar. Surfa till eran web-site för att verifiera att ni fått den senaste versionen av Mobigo Mobile.
Uppgradering – Manuell

Om man mot förmodan behöver göra en manuell installation (t.ex. ifall Mobigo Setup ej har kontakt med IIS-servern) kan man göra det genom att följa nedan steg.

1. Gå till Mobigos datakatalog och sedan in under \Components\UNMMOB.
  2. Markera mapparna Bin, Languages, NU, Scripts och kopiera dem.
  3. Klistra in dessa i Mobigos-datakatalog direkt i roten (där ligger redan mappar med samma namn).
  4. Välj att skriva över dessa mappar/filer.
  5. Kopiera hela mappen Languages i Mobigos datakatalog.
  6. Gå till \Components\UNMMOB\WWW\Bin.
  7. Klistra in katalogen Languages.
  8. Gå till \Components\UNMMOB\WWW. Kopiera allt innehåll i mappen.
  9. Gå till sitekatalogen för era Mobigo Mobile-installation (på IIS-servern).
  10. Välj att klistra in och skriva över innehållet.
  11. Kopiera alla dll-fierna från \Bin\Common i Mobigos datakatalog till katalogen Bin i er Mobigo Mobile installation på Webbservern.
  12. Starta Mobigo Mobile och verifiera att uppdateringen har genomförts och att ni nu har den senaste versionen.