4.1 Installera IIS

Info
OBS! Genom att installera IIS kan du utsätta din dator och nätverket som den befinner sig i för en säkerhetsrisk om inte datorns säkerhetsinställningar är rätt konfigurerade. Detta bör därför enbart göras av behörig IT-tekniker. Förutom nedanstående instruktioner bör webbservern förses med lämpliga säkerhetsinställningar!

För att installera IIS krävs att du har en Windows-version där IIS är inkluderad. Detta finns vanligtvis inte i Home-versioner av Windows, utan bara i server/professional-versioner.

Installera IIS

1. Öppna Kontrollpanelen > “Programs and Features” (denna kan heta något annat i din Windows-version, men det är listan över alla program som är installerade på datorn).
  2. Ute till höger finns där en knapp där det står “Turn Windows features on or off” el.motsv. Klicka på den, och vänta på att listan ska fyllas.
  3. Därefter visas alternativet Internet Information Services, som ska bockas för.
  4. Klicka dessutom på plus-tecknet bredvid, och se till att “IIS Management Console” är förbockad under “Web Management Tools”.
  5. Under “World Wide Web Services” ska allt vara ibockat.
  6. Se dessutom till att öppna “Application Development Features”, och bocka i “ASP.NET”. När “ASP.NET” bockas i, så bockas ett par tjänster till i, vilket är precis som det ska vara.
  7. När du gjort detta är du klar, och kan trycka OK. Då börjar Windows att installera IIS till dig.